Vlada RH: Usvojena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - brodogradilišta Lamjana

ZAGREB, 15.02.2018.
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene  - brodogradilišta Lamjana.

Odlukom se mijenja naziv ovlaštenika Nauta Lamjana d.d. „u stečaju“, u „Nauta Lamjana d.o.o.“ te utvrđuje da ukupna površina koncesioniranog područja pomorskog dobra iznosi 134.267 m².

Ujedno, konstatira se stanje ovlaštenika koncesije, koji se nakon uspješne provedbe stečaja preoblikovao u društvo s ograničenom odgovornošću.

Također, usvajanjem Odluke smanjuje se lučko područje radi izgradnje ribarske luke Lamjana, u nastavku brodogradilišta, u istoimenoj uvali na otoku Ugljanu.

Dodajmo ovome kako je uspješno provođenje stečajnog plana brodogradilišta, i nastavak rada, zajedno sa osiguranjem radnih mjesta na otoku, i pronalaskom novih poslovnih prilika na tržištu, jamstvo očuvanja brodogradnje, kao uistinu perspektivne grane hrvatskog gospodarstva.

S tim u vezi istaknimo kako Brodogradilište Lamjana ima važnu ulogu na tržištu popravaka domaćih plovila za izlete i malih „cruising“ brodova, kao i za ribarsku flotu srednjeg Jadrana, te da je samo tijekom 2017. godine u ovom brodogradilištu popravljeno više od 200 takvih i sličnih plovila.