Ministri Butković i Cappelli u obilasku turističkih projekata u Novom Vinodolskom

NOVI VINODOLSKI, 23.03.2018.
Danas je u Novom Vinodolskom, u organizaciji Ministarstva turizma, održan radni sastanak na kojem su sudjelovali ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, ministar turizma, Gari Cappelli i novljanski gradonačelnik, Velimir Piškulić.

Nakon sastanka ministri su obišli turističke projekte na području grada. Naime, u tijeku su mnogobrojne investicije koje će ovom poznatom sjevernojadranskom turističkom odredištu dodatno podići kvalitetu.

Tako se trenutno izvode radovi na izgradnji plaže na Bribirskoj obali (obali Petra Krešimira IV), investicije u marini „Novi“, te u hotelu „Lišanj“, poznatom novljanskom smještajnom objektu, izgrađenom davne 1892. godine.

Ulaganje u rekonstrukciju i obnovu hotela „Lišanj“ dodatno će podići kvalitetu smještaja u Novom Vinodolskom, dok će novoizgrađene marine „Novi“ i „Mitan“, gradu osigurati gotovo 4000 vezova.

Podsjetimo, Novi Vinodolski jedno je od najstarijih turističkih odredišta Hrvatskog primorja i ove godine obilježava 140 godina organiziranog bavljenja turizmom.

Grad će ove godine obilježiti i 730 godina od potpisivanja Vinodolskog zakonika, najstarijeg cjelovito sačuvanog spomenika običajnog prava na hrvatskome jeziku.