Ministar Oleg Butković obišao novoizgrađenu cestu Hrvatsko – Ložac

HRVATSKO / OPĆINA DELNICE, 26.11.2018.
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković obišao je danas sa suradnicima novoizgrađenu cestu Hrvatsko – Ložac u Gorskom kotaru.

Riječ je o iznimno važnoj prometnici koja povezuje ljude i naselja na desnoj obali Kupe, neposredno uz Hrvatsko - Slovensku granicu, a u koju su Hrvatske ceste, investitor projekta, ukupno uložile više od 31 milijun kuna (bez PDV-a).

Podsjetimo, kako su na ovu cestu, duljine 2.63 kilometara, Gorani čekali gotovo dvadeset godina, a njezinom je izgradnjom konačno u cijelosti cestovno povezano područje gradova Čabra i Delnica (Brod na Kupi).

"Nakon više od 20 godina uspjeli smo spojiti i omogućiti ljudima da lakše dođu do Delnica i da lakše prometuju ovim dijelom Gorskog kotara, i to preko teritorija svoje države.". - rekao je ministar Butković i ispričao se stanovnicima koji su dugo čekali tu cestu te pojasnio što je sve bilo potrebno napraviti kako bi se ova iznimno važna prometnica završila.

"Ovo je bila županijska cesta, koju je prvo trebalo prebaciti u Hrvatske ceste, koje su vodile i uspjele izvesti ovaj projekt, koji će ponovno na upravljanje preuzeti Županijska uprava za ceste. Zahvaljujem se zbog toga i Hrvatskim cestama i izvođaču radova, tvrtki Rudar, koja je cestu završila u rekordnom roku, bez obzira na probleme koju su prije toga postojali, od pojave klizišta do kašnjenja zbog problema u koje je došao prethodni izvođač.". - pojasnio je ministar Butković.

Završetkom posljednje dionice između Hrvatskog i Lošca, otvaraju se potpuno nove mogućnosti razvoja „Kupske doline“ te se u bitnome pojednostavljuje svakodnevni život ljudi sa hrvatske strane granice.

Ministar mora, prometa i infrastrukture oviom se prigodom osvrnuo na još jednu važnu cestu u Primorsko-goranskoj županiji, cestu prema Županijskom centru za gospodarenje otpadom Marišćina -  Obilaznicu Viškova: "Baš kao i kod projekta izgradnje ceste Hrvatsko - Ložac i ovdje je cesta prenijeta u nadležnost Hrvatskih cesta, a s obzirom da je uveden novi izvođač, očekujem da će i ta cesta biti završena u travnju, svibnju slijedeće godine.".