Ministar Oleg Butković potpisuje ugovore za realizaciju projekata u lukama u Selce (Crikvenica) i Kraljevica te sudjeluje na Svečanoj sjednici Grada Kraljevice

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica, Mario Kružić u prostorijama Turističkog informativnog centra u Selcu (u 16.30 sati)  potpisat će dodatak Ugovoru za sufinanciranje realizacije projekta 'Dogradnja luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Selce', ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna.

Potpisivanju dodatka Ugovoru nazočit će i župan Primorsko - goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina.

Projektom za koji se potpisuje dodatak Ugovora, a čime se sa ukupno 4 milijuna kuna proračunskih sredstava osigurava sufinanciranje ovog Projekta u nadležnosti Županijske lučke uprave Crikvenica, realizirat će se dogradnja gata Polača, koji se nalazi u sjevernom dijelu luke i gata Stari mul. Primarni cilj Projekta je zaštita postojećih plovila te povećanje broja komunalnih vezova.
------------------------------------------
                                           
KRALJEVICA – potpisivanje dodatka Ugovoru

Ministar Oleg Butković istoga će dana u Maloj sali  hotela 'Kraljevica' (u 17.30 sati) potpisati dodatak Ugovora o sufinanciranju projekata 'Izgradnja komunalnih vezova u luci Carovo', vrijedan 5 milijuna kuna. Ugovor će potpisati sa ravnateljicom Županijske lučke uprave Bakar - Kraljevica – Kostrena Dijanom Mihaljević, a u nazočnosti župana Primorsko - goranske županije Zlatka Komadine i gradonačelnika Grada Kraljevice Dalibora Čandrlića, sa suradnicima.

Ovim dodatkom Ugovora, resorno Ministarstvo u ovoj će godini sufinancirati projekt Županijske lučke uprave u iznosu od pet milijuna kuna. Projektom će se omogućiti realizacija izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo, a u okviru kojeg je planirana izgradnja ukupno pet armirano - betonskih pasarela ukupne dužine 282 metra i površine 1.102,10 metara kvadratnih, čime će se podići kvaliteta vezova, sigurnost plovila na vezu, ali i korisnika koji pristupaju lučkim vezovima.

Ugovori, uključujući dodatke ugovorima, dio su sveobuhvatnog Projekta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kojim se u 2018. godini ulaže 83,2 milijuna kuna u projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje, u svim lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i u modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture.

Nakon potpisivanja navedenog Sporazuma ministar će sudjelovati i na svečanoj Sjednici Gradskog vijeća Grada Kraljevica, povodom blagdana Sv. Nikole i Dana Grada Kraljevice, koja će se prigodno održati u Velikoj Sali hotela 'Kraljevica', s početkom u 18.00 sati.