Ministar Oleg Butković na potpisivanju Ugovora za I. fazu modernizacije tramvajske infrastrukture u Gradu Zagrebu

ZAGREB, 10.06.2019.
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na svečanom potpisivanju Ugovora za I. fazu modernizacije tramvajske infrastrukture u Gradu Zagrebu, kojeg je potpisao zajedno sa direktoricom ZET-a, Ljubom Žgelom i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislavom Petricom. Na potpisivanju ugovora sudjelovao je i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Ministar Butković naglasio je kako je za  ovaj projekt osigurano 207,5 milijuna kuna od čega se 85% odnosi na europska sredstva kojima će se sufinancirati rekonstrukcija i modernizacija dijela tramvajske infrastrukture u gradu Zagrebu.

„Rekonstrukcija će obuhvaćati 11 dionica tramvajske pruge u dužini od 8 km, a obavit će se i modernizacija triju ispravljačkih stanica koja će biti gotova kroz 4 godine koliko ukupno traje ovaj projekt.“, rekao je ministar te istaknuo kako su do sad sa Gradom Zagrebom ugovoreni projekti vrijedni ukupno 430 milijuna kuna (dva ugovora za nabavku novih autobusa i ugovor za izgradnju zagrebačkog rotora), što govori o izvrsnoj suradnji sa Gradom Zagrebom po pitanju prometnih projekata i razvoja infrastrukture.

Ministar Butković istaknuo je kako je projekt dio investicijskog ciklusa vrijednog 20 milijardi kuna koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pokrenuo u cijeloj Hrvatskoj te naglasio kako je to pokazatelj da se vodi računa o ravnomjernom razvoju svih hrvatskih županija, gradova i općina.